AKTUALITY

24
ÚT
ZÁŘÍ 2019


Zlínská filharmonie slaví s Martinů

Filharmonie Bohuslava Martinů zahájí sezónu Mezinárodním hudebním festivalem Harmonia Moraviae. V rámci své 74. sezóny se bude soustavně věnovat dílům Bohuslava Martinů, u kterého si v letech 2019 a 2020 připomene 60 let od jeho úmrtí, respektive 130 let od jeho narození. Úvodní koncert s názvem “Slavíme s Martinů” proběhne 26. září v Kongresovém centru ve Zlíně. 

Tomáš Brauner

Úvod koncertu bude patřit skladbě Half-time, H 142, kterou napsal Martinů v létě roku 1924 v Poličce po prvních měsících strávených u Alberta Roussela v Paříži. Program doplní Janáčkova Sinfonietta a Violoncellový koncert h moll Antonína Dvořáka, ve kterém se představí německý violoncellista Leonard Elschenbroich. Filharmonii Bohuslava Martinů povede její šéfdirigent Tomáš Brauner.

Na dalších koncertech festivalu Harmonia Moraviae vystoupí také Martinů Voices (6. října), ale i Filharmonie Bohuslava Martinů s Petrem Altrichterem s Freskami Piera della Francesca  (10. října) a Koncertem pro hoboj a malý orchestr v podání Viléma Veverky pod vedením dirigenta Leoše Svárovského (17. října).

Více informací zde.