AKTUALITY

20
ST
LISTOPAD 2019


Neslýchaný zážitek. Pavel Haas Quartet zahrál pro Institut Bohuslava Martinů

Pavel Haas Quartet podpořil svým vystoupením 8. listopadu v Kaiserštejnském paláci na benefičním koncertě aktivity Institutu Bohuslava Martinů, který v posledních letech vydává Souborné vydání díla B. Martinů. Světoznámý český soubor na koncertě provedl smyčcové kvartety B. Bartóka a B. Martinů bez nároku na honorář. Přečtěte si kritiky na koncert od recenzentů hudebních webů KlasikaPlus.cz a Harmonie.

Foto: Zdeněk Chrapek

“Haasovo kvarteto na ojedinělém pražském vystoupení – mezi koncerty v londýnské Wigmore Hall a Jeruzalémem – zvolilo pro exkluzivní komorní večer dvě díla z dvacátých let dvacátého století. (…) Iniciovalo jedním slovem neslýchaný zážitek.”
Petr Veber / KlasikaPlus.cz  

“Málokterá kulturní instituce je tak perfektně funkční, efektivní, obětavě a odborně vedená jako právě tato. Jeden z našich nejvýznamnějších hudebních skladatelů má v ní odpovídající zázemí pro celkovou katalogizaci, studium i šíření jeho díla, rozptýleného osudy 20. století po celém světě. (…) Kvarteto Pavla Haase vždy přináší zajímavý a potřebný podnět diskusi a užitečnému rozvíření leckdy stojaté vody zažité interpretace. Jako přídavek umělci darovali větu Alla Slovaca z kvartetu Erwina Schulhoffa – jak jinak, než v brilantním jiskření.”
Pravoslav Kohout / Harmonie

Foto: Zdeněk Chrapek

Foto: Zdeněk Chrapek