AKTUALITY

27
ÚT
DUBEN 2021


Vychází další kniha! Publikace The Martinů Anthology: Celebrating 20 Years of the Martinů Revue je dostupná v našem e-shopu

Právě vychází kniha The Anthology: Celebrating 20 Years of the Martinů Revue. Tato kniha představuje výběr textů, které vyšly v hudebním časopisu The Martinů Revue v letech 2000--2020. Časopis není běžně dostupný, a proto jsme se snažili do této knihy zařadit nejzajímavější a nejcennější texty z posledních dvou desetiletí. 


Kniha je dostupná v našem e-shopu



Texty jsme rozdělili do čtyř různě zaměřených kapitol: Výzkum - Vzpomínky na Martinů - Korespondence - Rozhovory. Zatímco muzikologové uvítají důležité informace o objevech autorových rukopisů v sekci Výzkum, širší hudební obec ocení sekci vzácná svědectví současníků a přátel Martinů (klavíristů Rudolfa Firkušného a Ivana Moravce, tanečnice Zory Šemberové, houslisty Petra Rybáře, skladatele Jeronýma Zajíčka) v sekci Vzpomínky. 


Texty v kapitole Korespondence podrobně popisují skladatelovu korespondenci se Sergejem Koussevitzkým a Aaronem Coplandem, s pianistou Rudolfem Serkinem, sbormistrem a skladatelem Zdeňkem Zouharem a s Národním divadlem v Praze.
Kniha je v anglickém jazyce.