AKTUALITY

10
LISTOPAD 2017


BBC Radio 3 označilo novou nahrávku Eposu o Gilgamešovi jako album týdne

Krátce po vydání nové nahrávky Eposu o Gilgamešovi Bohuslava Martinů od Supraphonu se album dočkalo prvních ohlasů, všímá si ho The Guardian, OperaPlus a především BBC Radio 3, které ho jmenovalo albem týdne. Martinů oratorium bylo nahrané letos v lednu v Rudolfinu Českou filharmonií, Pražským filharmonickým sborem a sólisty pod vedením Manfreda Honecka poprvé v originální anglické verzi v nastudování podle partitury, která vychází z kritické edice Institutu Bohuslava Martinů (editor Aleš Březina).

Manfred Honeck © Česká filharmonie

Celý příspěvek BBC 3 o Eposu je k poslechu na tomto odkazu v čase 2:43:10.

„This live recording of a Prague concert last January is apparently the work’s first in the original English that Martinů set, and benefits enormously from a strong cast of native speakers (including soprano Lucy Crowe and tenor Andrew Staples). The confident chorus and vibrant orchestra are conducted by Manfred Honeck, and Simon Callow provides actorly narration.“ The Guardian, odkaz na recenzi zde.

„Dílo přes relativní krátkost (51 minut) přesvědčuje vypracovanou strukturou jak dramatickou, tak hudební, stejně jako vystupňovaným napětím celé kompozice… Nový snímek je zcela mimořádná nahrávka, která by neměla ujít zájmu milovníků hudby.“ Opera Plus označuje nahrávku albem týdne.

Více o albu si můžete přečíst zde:
www.martinu.cz/cz/aktuality/1068-ceska-filharmonie-v-nove-nahravce-eposu-o-gilgamesovi/