AKTUALITY

09
BŘEZEN 2018


Epos o Gilgamešovi získal Diapason d'Or

Nahrávka Eposu o Gilgamešovi od Supraphonu z října minulého roku získala další prestižní ocenění. Od nejvýznamnějšího francouzského hudebního časopisu Diapason dostala v únorovém čísle Diapason d´or – Zlatou ladičku. Album, na kterém účinkuje Česká filharmonie pod vedením Manfreda Honecka, Pražský filharmonický sbor a sólisté, bylo od vydání oceněno označeními, jako jsou Disc of the Week – BBC Radio 3, Sunday Times – Album of the Week nebo Sunday Times – Album of the Year.

„Jsem rád, že naše nedávné nahrávací projekty mají v zahraničí tak velký ohlas – je to krásná odměna za energii, kterou jsme vložili do realizace nahrávky,“ říká k ocenění sbormistr Pražského filharmonického sboru Lukáš Vasilek. „Vážím si toho, že na CD účinkujeme po boku České filharmonie a pod vedením dirigentského mistra Manfreda Honecka. Těším se, že v takové velkolepé propagaci české hudby budeme pokračovat i v budoucnu.“

Martinů oratorium bylo nahrané v lednu 2017 v Rudolfinu poprvé v originální anglické verzi v nastudování podle partitury, která vychází z kritické edice Institutu Bohuslava Martinů (editor Aleš Březina).

Více informací o albu a ocenění najdete na stránkách Supraphonu zde.