AKTUALITY

17
ÚT
ZÁŘÍ 2019


Cena ISA19 za nejlepší interpretaci díla Martinů pro Quasi Duo

České Quasi Duo (Marie Hasoňová - housle, Judita Škodová - violoncello) zvítězilo na letošní International Summer Academy 2019 v kategorii Nejlepší interpretace díla Bohuslava Martinů za provedení Dua pro housle a violoncello, H 371. International Summer Academy, kterou pořádá Unviersität für Musik und darstellende Kunst Wien, jsou letní kurzy ve Vídni, kterých se každoročně účastní více jak 300 nadaných studentů z několika desítek zemí světa. Sponzorem udělené ceny je Nadace Bohuslava Martinů.

Marie Hasoňová, Judita Škodová

Marie Hasoňová je laureátkou mnoha mezinárodních soutěží, mj. loňské Soutěže Bohuslava Martinů. Judita Škodová cenu za intepretaci díla Bohuslava Martinů v rámci International Summer Academy získává již počtvrté, zároveň získala na Soutěži B. Martinů jako členka Quasi Tria v roce 2014 2. cenu a zároveň cenu za nejlepší interpretaci díla Martinů. 

V další kategorii Nejlepší komorní soubor zvítězil další český zástupce, Trio Incendio (Filip Zaykov - housle, Vilém Petras - violoncello, Karolína Františová - klavír), který pravidelně sbírá ceny z mezinárodních soutěží a v loňském roce se stal absolutním vítězem i na Soutěži B. Martinů v Praze. 

Marie Hasoňová, Judita Škodová