AKTUALITY

12
ČT
KVĚTEN 2022


Martinů fest Polička 2022

Letošní 25. ročník tradičního festivalu Martinů fest Polička se uskuteční ve dnech 12. – 19. května 2022. Skladatelovu tvorbu, ale nejen jeho, připomene řada koncertů a doprovodný program.

Ve čtvrtek 12. května v 17 hodin v besedě spolku Náš Martinů představí jeho předseda Jaroslav Novotný.skladatelova díla, která zazní na jednotlivých festivalových koncertech.

V pátek 13. května v 17 hodin se již tradičně koná pietní akt u hrobu Bohuslava Martinů. Krátký program zde přednese Mužský pěvecký sbor Bohuslava Martinů města Poličky. V 18 hodin nude následovat Zahajovací koncert Martinů festu, kde se představí violoncellistka Natálie Trávníčková v doprovodu filharmonie Bohuslava Martinů pod vedením
Ondřeje Soukupa. Těšit se můžete mimo jiné na Martinů první violoncellový koncert.

Nedělní večer 15. května bude patřit opernímu recitálu světově proslulé sopranistky Gabriely Beňačkové v doprovodu tenora Jakuba Pustiny a oceňované klavíristky Marty Vaškové. Zazní operní árie českých skladatelů, písně Bohuslava Martinů, či skladby pro klavír.

V pondělí 16. května v 19 hodin je na programu komponovaný pořad na počest Vítězslavy Kaprálové. Uměleckým přednesem zaujme Taťjana Medvecká a o hudební produkci se postará Kapralova Quartet.

Ve čtvrtek 19. května v 19 hodin představí za klavírního doprovodu Marty Vaškové repertoár světových i českých skladatelů basbaryton Boris Prýgl, který patří k nejtalentovanějším mladým pěvcům.

Celý program festivalu je součástí koncertního abonentního cyklu Klasická hudba a MY 2022.

Předprodej vstupenek: Informační centrum Polička

Elektronické vstupenky je možné koupit přes webové stránky
http://www.tyluvdumpolicka.cz nebo přímo ve vstupenkovém portálu https://tyluvdum.enigoo.cz/app/tickets/events.

Program celého festivalu zde: https://tyluvdumpolicka.cz/martinu-fest/