AKTUALITY

16
ÚT
ZÁŘÍ 2014


CD Martinů Revue 2/2014

Většina z nás nebyla přítomna na americké premiéře Symfonie č. 5, které se v lednu roku 1948 v New Yorku zhostila NCB Symphony Orchestra v čele s Ernestem Ansermetem; záznam z ní však můžeme slyšet na CD včetně autentického úvodního slova. Doplňujeme textem Patricka Lamberta, jež přibližuje pozadí koncertu i okolnosti, za kterých celá symfonie, napsaná původně pro Českou filharmonii a Václava Talicha, vznikala.  

A s Českou filharmonií je od ledna 2014 jako koncertní mistr spojen i Václav Petr, jeden z jejích současných největších nadějí. Kariéra mladého violoncellisty započala velmi brzy, již ve dvanácti letech se poprvé představil s orchestrem jako sólista. Svůj talent předvedl i na několika mezinárodních soutěžích stejně jako na Interpretační soutěži Nadace Bohuslava Martinů, kterou vyhrál hned dvakrát (2008 a 2012). Právě nahrávku Sonáty č. 2 pro violoncello a klavír, H 286 z roku 2012 v doprovodu klavíristky Aleny Kohoutové si můžete vychutnat na novém CD.    

Americká premiéra Symfonie č. 5 z roku 1948 a Sonáta č. 2 pro violoncello a klavír v precizním provedení Václava Petra na jednom CD – tuto jedinečnou příležitost byste si neměli nechat ujít! Objednejte si nyní toto CD spolu s časopisem Martinů Revue a staňte se tak členy International Martinů Circle, celosvětové sítě fanoušků a příznivců hudby Bohuslava Martinů.       

Novinky sledujte na FB IMC: https://www.facebook.com/InternationalMartinuCircle