AKTUALITY

27
ST
ZÁŘÍ 2017


Vychází nová Martinů Revue 2.2017!

Druhé letošní číslo časopisu Martinů Revue (2/2017) právě vyšlo a jako vždy obsahuje všechny aktuální informace, recenze a rozhovory týkající se osobnosti Bohuslava Martinů. 

Aktuální číslo obsahuje nekrolog dirigenta Jiřího Bělohlávka, hudebního velikána a propagátora hudby Martinů ve světě, který na konci května tohoto roku zemřel ve věku 71 let. Na Bělohlávkovu bohatou kariéru vzpomíná redaktor Petr Veber. 

„Nyní jsem tedy na cestě k Bohuslavu Martinů.“ Manfred Honeck

Ten je také autorem rozsáhlého třístránkového rozhovoru s Manfredem Honeckem, ve kterém rakouský dirigent mluví především o Martinů a jeho skladbě Epos o Gilgamešovi, H 351. Nahrávka tohoto oratoria, kterou nahrál podle 1. svazku kritického vydání na začátku roku Honeck společně s Českou filharmonií, Pražským filharmonickým sborem a sólisty, vyjde v Supraphonu tento podzim.

Další strany přináší informace o zatím posledním svazku Souborného vydání díla Martinů, kantátách z Vysočiny na texty Miloslava Bureše, jehož editorem je Vít Zouhar. V pořadí již čtvrtý svazek nedávno publikovalo nakladatelství Bärenreiter-Verlag.

Nová Martinů Revue obsahuje například také recenzi Heleny Havlíkové na inscenaci opery Řecké pašije, H 372 v Olomouci, či článek Aleše Březiny o skladateli a učiteli Bohuslava Martinů z Paříže Albertu Rousselovi, jehož 80. výročí od úmrtí si tento rok připomínáme.

Celý obsah aktuálního čísla najdete ZDE.

Na tomto odkaze pak můžete zjistit, jak aktuální číslo získat.