AKTUALITY

22
PO
LEDEN 2018


Kantáty Bohuslava Martinů nominovány na BBC Music Magazine Award

Album od Supraphonu s kantátami z Vysočiny Bohuslava Martinů bylo nominováno na BBC Music Magazine Award v kategorii sborové tvorby. Kantáty na texty Miloslava Bureše nahrál Pražský filharmonický sbor se sbormistrem Lukášem Vasilkem a sólisty. Je to další z prestižních ocenění pro toto album po tom, co bylo označeno jako Editor’s Choice ve dvou britských hudebních časopisech věnovaných klasické hudbě – Gramophone a BBC Music Magazine.

„Za poslední roky představuje každá nová nahrávka Martinů od Supraphonu poklad, tento komplet však nabízí skladatelovy zázračné poetické kantáty inspirované lidovou moudrostí a nadčasovými ekologickými podobenstvími. Požitek z tohoto alba umocňují neortodoxní instrumentace a skvělý zpěv.“ - BBC Music Magazine

Martinů kantáty, mezi které patří Legenda z dýmu bramborové nati, Otvírání studánek, Romance z pampelišek a Mikeš z hor, byly nahrány na základě stejnojmenného svazku ze Souborného vydání díla Bohuslava Martinů (ed. Vít Zouhar), který vyšel v minulém roce. Odborná porota vybrala album jako jedno ze tří v kategorii sborové tvorby, vítěze určí hlasování veřejnosti, které končí za měsíc 19. února. Slavnostní vyhlášení proběhne 5. dubna v londýnském Kings Place.

HLASOVAT pro tuto nahrávku (kategorie Choral Award) je možné zde: http://awards.classical-music.com/